Sommarens sanktionerade tävlingar avgjordes helgen vecka 29 samt under v.30, på de vackert belägna banorna i Slite samt i Botairlunden, Wisby Rackethall i Visby. Som arrangör till båda turneringarna stod i år Visby Tennisklubb.

Seniorklasserna i båda turneringarna avgjordes av samma Visby-spelare. Första pris i Cementas, likaså Gutaspelens damsingel togs av Tzvetelina Havrén. Tzvetelina tappade endast ett game i Cementa Opens poolspel som ledde henne till vinst i klassen. För att vinna Gutaspelen slog hon i finalen ännu en Visby-spelare, Melliz Petkova Mustafa som lyckades kämpa till sig tre game. Segersiffrorna skrevs till 6-1, 6-2.

Till vänster på bilden: Tzvetelina Havrén som segrade i Cementa Open och Gutaspelen och Melliz Petkova Mustafa, finalist i Gutaspelens damsingel.

 

På herrsidan visade sig VTK-tränaren Edoardo Foti starkast. Foti som slog Danne Attlerud i Cementas semifinal avgjorde sedan klassen mot Ronnie Skoglund från Oskarshamn. Segersiffrorna blev 6-2, 6-1. Danne Attlerud som gick till final i Gutaspelen kämpade för en revansch mot Foti men lyckades inte förbättra sitt resultat från Cementa. Segersiffrorna skrevs till 6-1, 6-1.

Från vänster på bilden: Niclas Gabrielsson (tredje plats), Edoardo Foti och Danne Attlerud.

Jag skulle behöva läsa mig in på tävlingarnas nästan 50-åriga historia men jag tror att detta är första gången som vi har samma segrare på herr- och damsidan i båda tävlingarna. Man kan säga att de tog en ”gotländsk Grand Slam” – kommenterar VTK:s sportchef Simon Kornowski.

Tävlingsveckan kryddades av sommarens rekordvärme som vissa dagar steg nästan upp till 30 grader.

Fullständiga resultat från båda turneringarna hittar Du på följande länkar: Cementa Open 2018, Gutaspelen 2018.